BRABANTSE ARDENNENTRAIL in 

het hart van Vlaams-Brabant

De Brabantse Ardennen is een streeknaam voor de regio tussen Halle en Leuven (zowel in Vlaams- als Waals-Brabant). Je wandelt er in een golvend landschap: langs talrijke holle wegen en langs valleien van meanderende riviertjes. Maar het zijn de bossen die je het meeste zullen imponeren: wist je dat sommige beuken een stamomtrek hebben van wel meer dan 3 meter? De regio werd onlangs erkend als Nationaal Park Brabantse Wouden dat 3 natuurcomplexen omvat: het Zoniënwoud, de Meerdaalwoud-Dijlevallei en het Hallerbos. Op zaterdag 17 februari 2024 ontdek je deze monumentale natuur- en bomenpracht tijdens de Brabantse Ardennen Trail.

Druivenstreek

Op de 35 en 50 km stap je langs heel wat trage wegen, die recent door de gemeente Huldenberg opnieuw werden opengesteld. Zo ontdek je Ottenburg met de hoogstgelegen kerk van de regio. De kerk van Ottenburg ligt meer dan 60m hoger dan de kerk van Terlanen, terwijl die kerken slechts op 2 km van elkaar liggen. Tijdens deze ontdekkingstocht trek je langs de natuurgebieden van het Rodebos, de Laanvallei en Lange Heide. Grote delen van de regio behoren tot de Druivenstreek. Wil je er meer over weten, dan is het zeker de moeite waard om het Bezoekerscentrum Dru!f in Overijse even binnen te lopen.

Kuitenbijters

Alle afstanden lopen door het pittoreske dorpje Terlanen (Overijse) met de Moskesstraat: de zwaarste helling van de regio is beslist bekend bij wielerliefhebbers. Nog zo'n klassieker uit de wielerwereld is de Smeysberg. De deelnemers op de 25-35-50 km volgen niet het wielerparcours, maar gaan voor de beklimming langs mooie, maar pittige wandelwegen. De 50 km-stappers wandelen extra naar Neerijse voor een stukje van de natuurgebieden De Doode Bemde en het Margijsbos. Op de 50 km van de Brabantse Ardennen Trail moet je meer dan 700 hoogtemeters overwinnen.Kies je Brabantse Ardennen Trail

BRABANTSE ARDENNEN TRAIL 15 KM

Zuid-Dijleland in het hart van Vlaams-Brabant is een wandelgebied dat nooit verveelt. Een selectief parcours maakt van de Brabantse Ardennen Trail 15 km de ideale wandeling om in het zog van de geoefende stappers de sfeer op te snuiven.

BRABANTSE ARDENNEN TRAIL 25 KM

Zuid-Dijleland in het hart van Vlaams-Brabant is een wandelgebied dat nooit verveelt. Een selectief parcours maakt van de Brabantse Ardennen Trail 25 km de ideale wandeling om in het zog van de geoefende stappers de sfeer op te snuiven.

BRABANTSE ARDENNEN TRAIL 35 KM

Zuid-Dijleland in het hart van Vlaams-Brabant is een wandelgebied dat nooit verveelt. Een selectief parcours maakt van de Brabantse Ardennen Trail 35 km de ideale wandeling voor sportieve wandelaar..

BRABANTSE ARDENNEN TRAIL 50 KM

Zuid-Dijleland in het hart van Vlaams-Brabant is een wandelgebied dat nooit verveelt. Met de meanderende Dijle als houvast is deze Brabantse Ardennen Trail 50 km de ideale wandeling voor geoefende stappers en durvers.